ÆBELTÆRTE

ÆBELTÆRTE ALLA BEDSTEMOR

Efteråret er højtiden for danske friske æbler, så hvorfor ikke udnytte dette, og lave denne faktiske lækre æbletærte med butterdej. Den smager himmelsk, og er supernem at gå til.  Server den gerne med cremefraiche.

Tid: 20 minutter            Tid i alt: 40 minutter          Antal: 6 personer

Ingredienser:

– 25 g. smør
– 2 spsk. sukker
– 1 spsk. stødt kanel
– 50 g. marcipan
– 5 æbler
– 4 spsk. flormelis
– 250 g. butterdej

Ovnen tændes på 200 grader varmluft. Dertil rulles butterdejen ud på bordet, og lægges ned det det ønskede fad.  Husk at skær 6 striber og læg dem til side, de skal ovenpå til sidst. Dertil prikkes der små huller med en gaffel, og den sættes i ovnen i ca. 10 minutter. Imens røres smør, sukker, kanel og den revet marcipan sammen. Blandingen smøres på butterdejen i er tyndt lag. Dertil skylles æblerne, og skøres i tynde skriver. Fordel æblerne på dejen og put de 6 striber butterdej ovenpå, og put den i ovnen i 20 minutter.

Drys eventuelt lidt flormelis over inden den serveres sammen med creme fraiche.