EFTERÅRETS GRØNTSAGER

Guide til efteråets grøntsager

I takt med at efteråret springer ud, skovene emmer i alverdens flotte farver, samt vi går et koldere vejr i møde, åbner det op på for efterårets sæson af grøntsager. En inspirationsguide vil samle efterårets grøntsager og vise, hvordan de kan anvendes i retter lige fra bagværk til salater.

Grøntsager til dit efterår
Sæsonens grøntsager står blandt andet i rodfrugternes tegn, hvor pastinakker, rødbeder, jordskokker og selleri finder sted. Lad de forskellige rodfrugter smelte samme i et fantastisk rodfrugtefad eller brug dem som god, rustik fylde til en cremet grøntsagssuppe.

Kål er en grøntsag, som findes i mange varianter, særligt grønkål, blomkål og rosenkål er kål jeg elsker at arbejde med i det grønne køkken. Kål er en råvare, der nemt kan sammensættes til hverdagens menu, hvad enten det er til lækre salater eller til wokken.

Danske æbler og pærer findes ikke bedre end i efterårsperioden, og de er helt perfekte til at inddrage i det søde køkken. Æbler er gode i saft, som skiver i en kage eller som mos. Pærens sødme er fantastiske i en tærte eller ovenbagt til din is.

Bær, særligt brombær og hyldebær er råvarer, som er super lækre at anvende i efterårskøkkenet. De er fantastiske at lave varme saft på, nu hvor koldere dage er i vente. Brombær er god i kager og giver en flot farve i smoothie samt de er smækket med vitaminer.

Retter, hvor efterårets grøntsager kommer til sin ret, findes under ”SPIS EFTER SÆSONEN”. Opskrifter på de perfekte rodfritter, mormors æblekage og kålsalater er allerede udgivet, og venter kun på, at du lader dig inspirere. God appetit, og velbekomme.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *