GRØD MED HJEMMELAVET GRANOLA

LÆKRESTE GRØD MED GRANOLA

Havregrød er en klassiker i mange hjem, da det er super nemt at lave, og kræver få ingredienser. Havregrøden kan spises med mange forskellige toppings, hvilket er med til at pifte, den ellers simple ret, op. Hjemmelavet granola, bananer og karamelsovs er mine favoritter ovenpå havregrød.

Hjemmelavet grød med granola

Tid: 6 minutter         Tid i alt: 60 minutter       Antal: 1 portion grød

Ingredienser til hjemmelavet granola – 6 portioner.

– 120 g. finvalset havregryn
– 2 spsk. hørfrø
– 3 spsk. sesamfrø
– 3 spsk. solsikkekerner
– 30 g. hasselnødder
– 65 g. mandler
– 3 spsk. honning
– ½ tsk. kanel
– ½ tsk. stødt kardemomme
– 1 knivspids vaniljepulver
– En lille håndfuld dadler

Først hakkes mandler, hasselnødder og dadler til den ønskede størrelse, hvorefter alle ingredienserne hældes sammen UDOVER honningen. Det røres godt sammen, og fordeles på en bageplade. Dertil fordeles honningen udover blandingen, og bages ved 150 grader i ca. 20 minutter – det skal gerne have en gylden farve. Husk at rør i granolaen løbende inde i ovnen, så alle kernerne får honning på sig, og så granolaen ikke bliver brændt.

Når den er færdig, tages den ud af ovnen, og køles af på en rist og er efterfølgende spiseklar.

Ingredienser til grøden:
– 1 dl. havregryn
– 2 dl. mælk
– 1 knsp. salt

Kom havregryn og mælken op i en lille gryde. Bring det langsomt i kog under konstant omrøring og tilsæt salten. Når havregrøden har opnået den ønskede konsistent serveres den i en skål med den hjemmelavede granola på toppen.
Grøden kan serveres med frisk frugt, jeg bruger typisk banan, da jeg synes det er super lækkert samt en masse karamelsovs. Jeg bruger karamelsovsen fra Bodylap ” ZERO TOPPING SALTED CARAMEL” men andre kan være lige så fine at bruge.

Granolaen gemmes i et glas med låg, så den holder sig sprød og lækker, og er klar til næste gang man skal lave grød eller hvis man blot ønsker at spise den på yoghurt, med mælk eller, hvad hjertet end begærer. Velbekomme.