PANDEKAGER

BYENS BEDSTE PANDEKAGER

Pandekager en søndag morgen, kan man ønske sig en bedre start på dagen – det tror jeg næppe. Disse pandekager er luftige og lækre, og perfekte til hver en lejlighed. I denne opskrift serveres de med ahornsirup, men det er kun fantasien der sætter grænser for tilbehør.

Pandekager

Ingredienser:

– 2,5 dl. hvedemel
– 2,5 dl. mælk
– 2 æg
– 1 spsk. sukker
– 1 tsk. bagepulver
– 1 spsk. til stegningen.

Først røres mel, sukker, salt og bagepulver sammen i en skål, hvorefter mælken og æggeblommerne piskes i. I en anden skål piskes æggehviderne stive med et piskeris, indtil man kan vende skålen på hovedet, uden massen falder ud.

Efterfølgende vendes hviderne i dejen forsigtigt, så luftigheden vedligeholdes.  Dertil steges pandekagerne på en pande med smør. Når alle pandekagerne er færdige, hældes ahornsirup over, og så er der serveret – mums