SURDEJS FLUTES

PERFEKTE SURDEJSFLUTES TIL TAPAS

Disse surdejsflutes er perfekte til hvilken som helst anledning, hvad enten det er til weekendens gæster eller til ekstra forkælelse i den travle hverdag. Det er et must at man har en surdej der er bage klar – er dette ikke tilfældet kan man på følgende side finde opskriften på surdej.

Tid: 30 minutter                 Antal: 2 stk.

Surdejsflute

Tag 1 dl. stuetempereret surdej i brug og rør den ud i vandet. Tilføj salt og fuldkornshvede mel. Hvedemelet tilføjes løbende til dejen, hvorefter dejen æltes godt og grundigt. Lad dejen hæve til den opnår en dobbelt størrelse cirka 30 minutter – dette afhænger af aktiviteten på den enkelte surdej.

Dejen vippes ud på et meldysset bord, hvor dejen æltes og derefter fordeles i to lige store klumper. Efterfølgende rulles klumpen ud til et langt flutes.  De to flutes lægges på en bageplade og tildækkes med et viskestykke så de kan efterhæve indtil ovnen er klar. Ovnen sættes til 210 grader – varmluft. Når ovnen er varm, pensles flutesene med vand og bages i 15 minutter.

Husk at lade dem køle af inden de serveres.